Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

Varázslatos mozgókönyvtár gyerekeknek

Érdemes megnézni ezeket a fotókat. Jord den Hollande, holland építész agyából pattant ki a szállítható konténerkönyvtár ötlete. Így azok a diákok se maradnak ki a könyvtári ellátásból, akiknek az iskolája – megfelelő helyiség híján – nem rendelkezik saját könyvtári állománnyal.
Alul a szabadpolcok, fent az olvasóterem, a két szint között pedig az üvegpadló, hogy a felnőttek lentről is jól lássák, mit csinálnak fent a gyermekeik. És a nagy ötlet, hogy az üveg felnagyítja a gyerekeket, akik így óriásoknak hatnak, maga a könyvtár pedig elvarázsolt kastély benyomását kelti.

Ez a környezet talán kedvet csinál az olvasáshoz, amely utóbbi egyébként hasznos elfoglaltság, bárki bármit állít. Ezt látszik bizonyítani ugyanis Laurent Cohen agykutatónak és munkatársainak a Science magazinban publikált cikke is, amely röviden arról szól, hogy mind az olvasás elsajátítása (történjék bár felnőttkorban), mind maga az olvasás jótékony módon módosítják az agynak azokat a régióit, amelyek a nyelvi kommunikációért felelősek (lett légyen szó írott vagy beszélt nyelvről).

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: